badescu-gheorghe

Ing.Badescu Gheorghe

Gheorghe Badescu FRICS, REV, MAA este unul dintre promotorii activitatii de evaluare din tara noastra fiind membru fondator al ANEVAR si presedinte al ANEVAR in perioada 1992-2002. Gheorghe Badescu a fost in perioada
2005-2008 vicepresedinte al Comitetului International pentru Standarde de Evaluare – IVSC si in 2015 a fost ales presedinte de onoare al ANEVAR.

Ca parte a grupului de lucru pentru standarde a lucrat alaturi de experti renumiti in echipa care a realizat standardele internationale de evaluare. De asemenea, a facut parte din grupul de lucru al Grupului European al Asociatiilor de Evaluatori – TEGoVA care a realizat a cincea editie a standardelor europene de evaluare. Din anul 2005 preda ca profesor asociat Evaluarea intreprinderii si Analiza Investitiilor Imobiliare. In calitate de consultant al IFC (componenta a Bancii Mondiale) si instructor al International Real Property Foundation – SUA a indeplinit misiuni in tari din Europa, Asia si Africa.

Gheorghe Badescu a facut parte din colectivul de consultanti externi ai Ministerului de Finante din China pentru realizarea legii evaluarii in aceasta tara. Ca urmare a acestei activitati a devenit membru de onoare al asociatiei de profil din China, asociatie care are cateva zeci de mii de evaluatori. Totodata este membru de onoare al Asociatiei din Georgia si al ANEVAR.

In prezent este consultant pentru proiecte complexe in cadrul firmei sale de evaluare CMF Consulting, infiintata in anul 1992 si preda cursuri si seminarii de evaluare in tari de pe mai multe continente: India, Serbia, Bulgaria, Ghana, Mongolia.